En Askungesaga

Den filmen har jag precis sett på TV3. Vet inte hur många gånger jag sett den. Den är så bra! :D Första gången jag såg den var för typ flera år sedan, men jag gillar den lika mycket nu som då.

Hilary Duff är en såå bra skådespelare.



Bildkälla: cdon.com


25 januari 2011

Nu känner jag mig duktig. Har pluggat i över 4 timmar sen jag kom hem från skolan på SO till provet vi ska ha. Och det känns som att jag kan det mesta. Härligt!

Juste, måste plugga till engelskan imorrn också... men det ska nog gå bra :D

I got two tickets and a dream

Den här låten är sååå sjukt bra. Har hört den typ 1, 000 235 789 gånger på radio eftersom den spelas där hela tiden + Spotify + Youtube. Men spelar ingen roll, kan inte få nog!

KLICKA! :D

25 januari 2011

Hej bloggen!

Kom hem för en stund sen efter att ha pluggat en bra stund på biblan med en kompis. Och ändå så har jag typ tusen saker till att plugga... Suck. Men jaja, det ska nog gå bra :) Sen är det ju väldigt skönt när man pluggat klart allt också.

(VARFÖR fortsätter jag skriva att det är 2010 på min blogg??? Det är tvåtusenelva nu faktiskt! Tvåtusenelva! Lär dig nu dåe...!)


Missa inte Solsidan!

Nu börjar Solsidan! :D Wiiiiiiiiiiiiiiiiiieeeee!

Är med och tävlar hos Knorkan!

Jag är med och tävlar hos Knorkan om att vinna ett par jättefina örhängen från Gina Tricot.

hit för att komma direkt till inlägget och tävla ni med!

23 januari 2011

Hellu!

Nu har jag precis kommit hem från att ha fikat och promenerat med familjen och några vänner till familjen. Supermysigt! Vi åt mumsig tårta och goda bullar^^

Snart ska jag plugga till en massa prov och läxor den kommande veckan.

Vad har ni haft för er/ska göra idag?
//Chleo

Filmkväll med Disney-filmer

Hej bloggen!

Igår blev det inget bloggande tyvärr för när jag kom hem och skulle sätta mig och blogga så gick det inte att logga in på blogg.se :S Vilket alla nog märkte... Men aja, igår i alla fall så var jag hemma hos en kompis med en massa kompisar och vi hade filmkväll med Disney-filmer :D

Vi såg Ringaren i Notre Dame, Upp och Bernard och Bianca. De två senare filmerna har jag faktiskt aldrig sett förut. Eller jo, jag troor att jag kan ha sett Bernard och Bianca på skolan någon gång, men inte riktigt hela då. Upp var nog den bästa av dem, haha, var nära på att börja gråta :')



Bildkälla: kulturbloggen.se

I got a pocket, got a pocket full of sunshine

Så gick låten som jag och mina kompisar sjöng typ hela vägen till teatern och hem i fredags. Haha, alla blev helt galna, någon sjöng den och så sa den andra att den skulle sluta sjunga och så börjar den som sa att den skulle sluta sjunga på den, och sen börjar den andra sjunga, och sen... ja, ni fattar, det var någon som sjöng på den hela tiden^^

Nu är det så att för mig så går det inte att lägga upp videos från Youtube på bloggen :S Vet inte vad det beror på, men koderna för inbäddningen av videos på Youtube har typ ändrats... Är det någon som vet? Skulle vara jättesnällt om den sade det isf.

Men om ni trycker här så kommer ni direkt till videon! :D


21 januari 2011

Hej bloggen!

Jättedålig uppdatering på sistone, jag vet. :S Ingen uppdatering alls igår... Men det ska det bli bättring på!

Nu har jag precis ätit en supergod middag och kom för en stund hem hem från teatern med några kompisar. Det är alltid lika kul på teatern! :) 

Ska om en dryg trekvart sätta på tv:n och titta på Let's Dance. Tittade inte förra veckan, men vet att Denise Rudberg åkte ut. Hmm, minns inte riktigt hur hon dansade. Men aja, för tillfället hejar jag på Andreas Weise :D Älskade honom i Idol och gör det ofc i Let's Dance också, heja!!

Ska ni titta på Let's Dance ikväll?
//Chleo



Bildkälla: chic.se

Vinnaren av Blog of the Weak är...

... Malin!

Ett stort Grattis till dig! :D Priset är en länkning på min blogg i en vecka.

Tack alla som var med! Kul att läsa era bloggar :)
En ny tävling drar igång snart igen, anmäl er då! Håll utkik!

//Chleo


Easy A

Hej bloggen!

Idag slutade vi tidigt. Klockan tolv (!), hur skönt som helst. Så jag och några kompisar bestämde oss för att gå på bio och vi såg Easy A. Den var verkligen jättebra. Har velat se den hur länge som helst, så det var kul^^ Och Emma Stone är en så bra skådespelare! Visserligen är det här den enda film jag sett med henne, men hon spelade väldigt bra i den.

Vill ni se den? Har ni sett den, och i så fall, vad tyckte ni om den?



Haha, "Tom Cruise?" Så bra! :D


Konstig gul kinesisk frukt

Här är några bilder på den konstiga gula kinesiska frukten jag berättade om igår. För några dagar sedan hade jag ingen aning om vad det var för frukt, hela familjen tyckte bara att den såg helmysko ut. Så pappa köpte en bara för att testa, och det visade sig att den var helt gudomligt fruktansvärt god. Typ smakar som lime luktar, fast mycket sötare^^

Honungspomelo heter den och kommer från Kina. Vi köpte fem stycken och åt upp alla på en och samma kväll :P




Solsidan

Har precis satt mig vid datorn efter att ha tittat på Solsidan och några andra program. Haha, gud vad bra den var! :D Helt underbar. Hela familjen satt bänkade framför tv:n och såg på den samtidigt som vi åt middag.

Kommer verkligen att följa varenda avsnitt den här säsongen, förra året såg jag inte ett enda förrns the family hade köpt den på dvd^^

Efter middagen åt vi en jättegod efterrätt. Det var en gul frukt som är helt gudomligt god. :D

Ha en trevlig kväll!
//Chleo



Bildkälla: annaforsberg.blogg.se

Pepp inför Solsidan

Hello!

Nu har jag precis kommit hem från klättringen. Idag lyckades jag klara av en nivå som jag försökt klara av jättelänge, en rätt svår nivå om jag får säga det själv, superkul! :D Har försökt klara den nivån dem tre senaste gångerna jag klättrat, så är jätteglad nu ^^

Nu blire förberedning inför Solsidan med dusch och (tio)tusen glas vatten.

Ska ni titta på Solsidan?
//Chleo


16 januari 2011

Hello!

Nu ska jag snart åka iväg och klättra. Det är ju riktigt kul^^ Egentligen var det meningen att vi skulle åka skridskor idag men det regnar så mycket så det gick inte :S Men då är det ju bra att det finns klätterväggar.

Vad ska ni hitta på idag?
//Chleo


White Light Moment

Tove Styrke, som ni kanske minns från Idol 2008 har det ju gått jättebra för i musiken. Hon har ju gjort en platta och allt, som har blivit framgångsfull utomlands, i USA, till och med. På amerikanska tidningen New York Times lista över nya artister som det kommer gå bäst för år 2011, låg Tove på femte plats (!). 

Jag är så glad för Toves skull. Jag hejade på henne när hon deltog i Idol och tyckte att hon vara sbolut bäst. Så ni kan gissa hur irriterad jag blev när hon kom trea. Jag tyckte att hon var bättre än både Erik och Calle.

Hennes singel "White Light Moment" har blivit en av mina favvolåtar, går runt och sjunger på den typ hela tiden^^. Det finns ingen riktigt bra video på Youtube på studioversionen av låten, men den här hittade jag. Den är 1:49 min lång, men om man vill höra hela versionen så finns den på Spotify.


Klättring

Hej blogg!

Nu har jag precis vart och klättrat på klättervägg med familjen. Det är så kul! :D Har klättrat kanske fyra gånger förut och det är bara roligare och roligare för varje gång jag gör det. Jag minns att jag för bara några månader sedan blev höjdrädd när jag klättrat några meter och fick panik typ.  Men nu är jag inte rädd alls, jag vet ju att jag är säkrad och att ifall jag tappar greppet så händer inget farligt. Det är rätt häftigt faktiskt.

Ikväll ska jag ta hand om lillbrorsan eftersom mina föräldrar ska på 50-årsfest. Vi ska käka pizza. Mums! :D

Vad händer ikväll?
//Chleo


Blog of the Weak!


Friiiday!

Åh idag är det fredag! :) Så himla underbart. Liksom i förrgår började vi skolan :D Skönaste veckan.

Har precis vart med mina polare på stan och fikat lite på biblioteket. Jag trodde att jag var för gammal för det där med ordlekar, (eller för ung kanske) men tydligen inte. Så vi körde en kul ordlek också haha :D

Nu blir det lite senare myskväll framför soffan.

Vad ska ni hitta på ikväll?
//Chleo


Hotel Rwanda

Vi började se en film på So:n idag, Hotel Wranda. Vi har precis börjat se den, men än så länge var den väldigt bra. Filmen handlar om en man som jobbar som värd på ett hotell under folkmordet i Rwanda år 1994. Det har länge varit spänt mellan folkslagen hutu och tutsi, eftersom tutsierna i många år förtryckt hutuerna. När hutuerna sedan får makten i landet och presidenten mördas av tutsier bestämmer sig hutuerna för att utrota alla tutsier.

Mannen, Paul Rusesabagina, och hans familj blir förfärade och chockade när deras grannar mördas och förs iväg. Paul är hutu men hans fru, Tatiana är tutsi. En dag kommer en grupp militärer för att föra iväg dem och flera av deras grannar för att döda dem. Men Paul lyckas slita sig fri genom att ge militärerna pengar, allt han och flyktingarna har. Men de är fortfarande hotade, och gömmer sig i Pauls hotell. En massa flyktingar, både hutuer och tutsier, kommer dit för att gömma sig innan FN griper in. Fast det visar det sig att FN inte riktigt ska hjälpa dem ändå...

Detta är ungefär så långt in vi kommit i filmen, så jag vet inte riktigt hur det hänger ihop med det där sista. Filmen är baserad på en verklig historia, folkmordet i Rwanda som ägde rum år 1994.

Den var väldigt sorglig, men också väldigt bra, och berörde verkligen. En sak som sades i filmen fångade verkligen mitt intresse. När nyheterna kommit dit för att filma allting, hur människor mördas på gatorna, så är det en av filmkillarna som verkar ha lite känslor, till skillnad från den andra killen som bara tänker på hur många som kommer se detta.

Filmkillen (den schysta) säger till Paul att han är ledsen för att detta har hänt och för att han inte kan hjälpa. Då säger Paul att han i alla fall är glad för att det filmas och visas på nyheterna, för då kommer personer se detta och rycka in. Men då säger Paul ungefär (jag minns inte exakt hur han sade det): "Det är det som jag tror är grejen tror jag. Folk ser detta och säger 'Åh, så hemskt'. Sedan fortsätter de äta sin middag."

Det stämmer verkligen. Jag tror att det är många, jag kan inte tala för alla, men många som sagt, som ser nånting hemskt, att personer svälter till exempel, men ändå inte gör något.

Och när man då ser en sådan här film så fattar man att man faktiskt borde göra nånting istället för att bara sitta där och säga att det är hemskt. Just nu är det ju inte precis så att det är ett folkmord i Rwanda, men med andra saker, som att barn i andra länder svälter och man säger: "Gud, så hemskt", så bryr man sig inte riktigt mer. Nu finns det ju dem som gör jättemycket, skänker jättemycket pegar till världsorganisationer osv. men jag tror att det är många som INTE gör det också.



Bildkälla: movieberry.com


OMG TvåtusenELVA!

Upptäckte just att det har varit år tvåtusentio på min blogg från fyra dagar sedan fram till idag. Inte konstigt att folk blir förvirrade nu för tiden.

Menmen, idag var alltså andra dagen i skolan. Imorgon är det fredag och sen är det helg igen :D Vi har inte fått så många läxor alls. Soft. Haha. På tal om läxor så ska jag nu plugga lite till en franska-läxa vi har tills imorrn (observera att jag inte sa INGA läxor, utan INTE MÅNGA läxor ;))

Hur har ni haft det idag? :D
//Chleo


12 januari 2010

Hej bloggen!

Jättedålig uppdatering idag, jag vet :S Men det kommer bli mycket mindre uppdatering just nu, eftersom skolan precis börjat och allt, kommer vara rätt mycket läxor och sånt och kommer inte ha så mycket tid till bloggen tyvärr.

Idag var alltså första skoldagen och det var faktiskt jättekul :D Kul att träffa alla vänner igen och kul att vi börjar på en onsdag, som är typ vår kortaste skoldag ^^ Men det var rätt svårt att somna tidigt eftersom man har sovit i en helt annan dygnsrytm under lovet och gått och lagt sig mycket senare. Men det blir nog bara att vänja sig vid att nu får man börja gå upp med tuppen varje morgon igen :P Haha.

Nej nu måste jag plugga. Ha en trevlig kväll!
//Chleo

Ett stort GRATTIS till...

Sandra, som vann Veckans Blogg! :D

Congratz!!!

Nu har ni en rad bra dikter framför er, och en massa annat, att läsa!

Tack alla er som var med! Kan nu jättemånga nya bloggar som är intressanta och som jag kommer att följa. 

Ni har en ny chans nu att anmäla er, eftersom jag kör igång med en Veckans Blogg igen. Har inte bestämt ännu när den avslutas men så fort jag bestämt kommer det upp på bloggen :)

//Chleo

11:e januari 2010

Hej bloggen!

Har precis kommit hem från en heldag på stan med en gammal kompis. Vi gick runt på stan, shoppade, fikade m. m. Jättekul! :D Och så köpte jag en massa kläder, vilket jag aldrig brukar göra haha. Det är för att jag aldrig brukar kunna bestämma mig för vad jag ska köpa :P Men idag gick det otroligt nog.

Imorgon börjar skolan! :O Jag är lite fundersam till det faktiskt... Jobbigt att behöva gå upp så tidigt och så snabbt ställa om sig till school-mood med läxor och prov från härligt-lov-mood med långa sovmorgnar och inga läxor alls. Samtidigt ska det bli kul att träffa alla kompisar igen, och vissa ämnen längtar jag faktiskt lite efter^^

Nu håller jag på att titta igenom alla bloggar som anmält sig till Veckans Blogg. Alla bloggar är jättebra! Alltså jag menar det verkligen, det är svårt att välja en vinnare. Men någon måste det bli, och detta får i reda på om tio minuter.

Vi ses då! :D

//Chleo

Top Model säsong 15

Hej blogg!

Jag blev glatt överraskad när jag insåg att den senaste säsongen av Top Model börjar ikväll. Om en kvart, rättare sagt. Jag har sett programmen de andra åren, men har aldrig riktigt följt dem till sista avsnittet. Men det första avsnittet brukar alltid vara rätt kul att se på. 

Ska ni titta?
//Chleo 



Bildkälla: emiliel.blogg.se

Ang. Veckans Blogg

Det är flera som anmält sig till Veckans Blogg som anonyma, eller att dem glömt att skriva deras bloggadresser och namn.

Titta här så kan ni se ifall ni glömt att skriva era namn och bloggadresser, isf, skriv bara ett till meddelande att ni är med :)

Kram,
//Chleo

Tidsmaskin- framtidens nya uppfinning?

Häromdan när jag inte kunde sova låg jag och tänkte på en sak. Det är så mycket som är möjligt nu för tiden med elektronik; datorer, tv-apparater, telefoner; ja i princip allt, som jag inte förstår hur de kan fungera och hur det hänger ihop. Hur kan man tillverka en dator, hur kan man tillverka en cd-skiva eller ett usb-minne? Hur kan det få plats så mycket i en så liten sak?

Så då tänkte jag, att om allt detta fungerar, varför skulle inte en tidsmaskin göra det? Tänk om man i framtiden kommer kunna gå tillbaka i tiden... Weird. Hemskt, tänkte jag, men sen, tänk ifall man skulle kunna ändra på saker och ting? Asså typ ändra någon sjukdom som man vet hur man kan bekämpa så att personen/djuret blir friskt?

Men jag tror nog ändå inte att jag hoppas att detta kommer kunna fungera i framtiden... för det som händer, det händer liksom. Det bara är så. Peppar peppar.

Då nöjer jag mig nog med att kunna lyssna på musk, se på teve och vara inne på datorn :P

Tror ni att det skulle vara möjligt att skapa en tidsmaskin, och i så fall, skulle det vara bra eller dåligt?

//Chleo

9 januari 2011

Gokväll! 

Vi har precis haft lite gäster hemma, till familjen. Det var kul! :) Men dem var tvungna att gå lite tidigare för dem börjar skolan imorgon. Gud vad härligt att jag inte börjar förrns den 12:e :D Haha. 

Ni glömmer väl inte att anmäla er till Veckans Blogg? Kika längre ner på bloggen eller tryck på denna länk för att komma direkt till inlägget.

Hoppas ni får en mysig kväll! :)
//Chleo

Bitch

Den här gamla 90-talslåten är verligen en av mina absoluta favoritlåtar. Har lyssnat på den hur mycket som helst på senaste tiden. Love!

  

BLI VECKANS BLOGG!

 

Priset är en länkning i ett inlägg där jag skriver vem som vann Veckans Blogg och en länkning på min blogg i en vecka.

Så anmäl er nu! :)

TÄVLINGEN AVSLUTAS TISDAG 11:E JANUARI KL. 18.00. MAN KAN ANMÄLA SIG FRAM TILL TISDAG 17.00.

KL 20.00 KOMMER DET UPP PÅ BLOGGEN VEM SOM VUNNIT.

Lycka till! ;)


Idol läggs ner?

Tv-programmet Idol hotas av nedläggning efter skandaler, sjunkande tv-siffror och programledarens avhopp.

Höstens säsong av "Idol" blev starkt kritiserad av såväl tittare som media; knarkmissbruk och kärleksskandaler avslöjades bland deltagarna. Tittarsiffrorna för årets final blev de lägsta någonsin. Dessutom hoppade populäre programledaren Peter Jihde av.

Nu ryktas det att Idol ska ersättas av "X-Factor", ett program som ersatt bl. a. Storbrittaniens Idol. Det ska börja sändas i Amerika också. Ett Idol 2011 kommer det i alla fall att bli för Sverige, men efter det är det oäkert om Idol kommer att fortsätta i tv-rutan eller om X-Factor kommer ersätta programmet. Eventuellt kommer de båda programmen sändas en parallell tid och så får X-Factor högre tittarsiffror så att Idol på så sätt "fasas ut". 

Källa: expressen.se/noje



Idoljuryn. Från vänster: Anders Bagge, Laila Bagge Wahlgren och Andreas Carlsson. Bildkälla: bustrollet.blogg.se



Programledaren Peter Jihde. Bildkälla: tv4.se

Vad tycker ni??? Ska Idol sluta sändas och borde det ersättas med ett nytt, fräscht program som "X-Factor" istället? Själv tycker jag att det är bra om Idol läggs ner för idoljuryn hade nästan alla samma bakgrund i musikbranschen och de gillade ungefär samma musik allihopa.


'Starka kvinnor'

Marit Bergman:
"Jag ryser när folk pratar om 'starka kvinnor'. Starka kvinnor, i motsats till vad? Svaga kvinnor som uppenbarligen är normen? Inte i min värld."

Bästa citatet!

Braced myself for the goodbye, 'cause that's all I've ever known.

And I remember that fight, two-thirty AM
You said everything was slipping right out of our hands
I ran out, crying, and you followed me out into the street

Braced myself for the goodbye, cause that's all I've ever known
Then, you took me by surprise
You said, "I'll never leave you alone."

You said...

"I remember how we felt sittin' by the water
And every time I look at you it's like the first time
I fell in love with a careless man's careful daughter
She is the best thing that's ever been mine"


Dagens låt!

Den här låten är så fin :) <3

 

I'm so glad you made time to see me
How's life, tell me how's your family?
I haven't seen them in a while
You've been good, busier then ever
Small talk, work and the weather
Your guard is up and I know why

Cause the last time you saw me
Still burns in the back of your mind
You gave me roses and I left them there to die

So this is me swallowing my pride
Standing in front of you saying I'm sorry for that night
And I go back to December all the time
Turns out freedom ain't nothing but missing you
Wishing that I realized what I had when you were mine
I'd go back to December turn around and make it alright
I go back to December all the time

These days I haven't been sleeping
Staying up playing back myself pleading
When your birthday passed and I didn't call
And I think about summer all the beautiful times
I watched you laughing from the passenger side
Realized I loved you in the fall
Then the cold came, the dark days when fear crept into my mind
You gave me all your love and all I gave you was goodbye

So this is me swallowing my pride
Standing in front of you saying I'm sorry for that night
And I go back to December all the time
Turns out freedom ain't nothing but missing you
Wishing that I realized what I had when you were mine
I'd go back to December turn around and change my own mind
I go back to December all the time

I miss your tan skin your sweet smiles so good to me so right
And how you held me in your arms that September night
The first time you ever saw me cry
Maybe this is wishful thinking
Probably my mindless dreaming
If we loved again I swear I'd love you right
 
I'd go back in time and change it but I can't
So if the chain is on your door I understand

So this is me swallowing my pride
Standing in front of you saying I'm sorry for that night
And I go back to December
Turns out freedom ain't nothing but missing you
Wishing that I realized what I had when you were mine
I'd go back to December turn around and make it alright
I'd go back to December turn around and change my own mind
I go back to December all the time

All the time


Filmåret 2011

I år finns det en rad filmer som går upp på vita duken i Sverige, och som den filmfantast jag är så har jag skrapat ihop en liten lista på filmerna man bör hålla utkik efter:

* The Tourist 5/1
*
Winters Bone 7/1
* Meet the Parents: Little Fockers 14/1
*
Welcome to the Rileys 21/1
* Love and Other Drugs 21/1
* Black Swan 3/4
*
Harry Potter och Dödsrelikerna: Del 2 15/7
* Breaking Dawn: Part 1 18/11

Har jag missat nån film, säg till! :D


Red Riding Hood

Den här filmen vill jag se! Regissören till Twilight, Catherine Hardwicke, regisserar den och Amanda Seyfried är med. Billy Burke som spelar Bellas pappa i Twilight medverkar också. Den ska tydligen vara en skräckfilm, men om man ser trailern verkar den inte så jätteläskig, eller hur? Twilight sades ju vara en skräckfilm när den kom ut, men det var den ju inte precis.

Jag måste erkänna att filmen faktiskt påminner om Twilight, men det bär inte mig emot i så fall... :)



Red Riding Hood har premiär i USA  den 11 mars i år men ett svenskt premiärdatum har ännu inte satts.

Twilight-marathon!

Har precis haft det efterlängtade Twilight-marathonet (gårkväll-natt) med mina fina vänner och vi såg alla filmer; Twilight, New Moon och Eclipse. Superkul! :D

Det är svårt att bestämma sig för vilken film som är bäst, men jag tror nog att min favorit förblir Twilight.



Edward... :)

Tack!

Jag kom att tänka på en sak när jag skulle somna igår, och det är att det finns så mycket i livet som vi har som vi ibland inte tänker på, som vi tar för givet. Vi är kanske sura för att det finns en massa saker vi inte har - och tro mig, det kommer det alltid finnas - och vi glömmer bort allt som vi faktiskt har att vara tacksamma för.

Så därför tänkte jag dela med mig av en tacklista på bloggen över allt jag är tacksam för :)

- Tack för att jag har tak över huvudet.
- Tack för att jag får mat om dagen.
- Tack för att jag har tillgång till rent vatten ur kran.
- Tack för att jag lever i en bra miljö.
- Tack för att jag lever i Sverige.
- Tack för att jag har nånstans att bo.
- Tack för att jag har en familj och vänner som jag älskar.
- Tack för att jag kan sova i en säng.
- Tack för att jag får gå i skolan.
- Tack för att jag är jag.

Jag skulle vilja att alla som läser det här inlägget skriver en tacklista på sin blogg, så som jag gjort, över allt de är tacksamma för. Alla är kanske inte tacksamma för samma saker, så vissa listor blir kanske olika, och vissa lika. Men alla har nog något att vara tacksamma för. Ni som inte har bloggar, ni kan ju skriva en tacklista i en kommentar till det här inlägget.

Sprid glädjen vidare! :D

Lärares alla rättigheter.

Jag har tänkt lite på en sak under senaste tiden, och det är att lärare, i skolan, har så förbaskat många rättigheter. Känns det som, i alla fall. Vi elever måste lämna in arbeten i tid, vi ska göra våra läxor och uppföra oss bra. Vi blir betygssatta och om vi inte jobbade alls, om vi inte ens försökte skulle vi få IG i allt och i värsta fall få gå om en klass. Det är kanske inte så konstigt, det är helt förståeligt att vi ska försöka göra vårt bästa och jobba bra i skolan.

Lärare? Ibland känns det som att de kan bete sig lite hur de vill. Självklart får de inte slå eleverna, eller kränka dem eller någonting, för det kan man ju faktiskt stämma dem för. Men de kan ge en oerhört mycket läxor utan att kolla med de andra lärarna hur mycket läxor man får av dem, och poff! så har man flera stora arbeten under en vecka att göra. Vissa lärare verkar tro att det ämne de undervisar i är det ämne man vill bli absolut bäst på.

Lärare väljer själva hur de vill betygsätta en. Man kanske gör jättebra ifrån sig på ett prov, men får ändå inte det betyg man förtjänar, och detta påverkar ju ens framtid jättemycket, vilket gymnasium man kommer in på osv, ja, ni förstår vad jag menar. Lärarna ska stötta en, de ska hjälpa en om man ber om hjälp och de ska försöka få en att förstå och de ska tro på en.

Och de ska också lämna in arbeten i tid. Vi elever kan få sämre betyg om vi lämnar in arbeten försent, men lärare kan välja själva när de vill lämna in arbeten. Ibland får man resultatet av ett prov alldeles för sent, och själv har man fått jättekort tid att jobba till provet.

Varför får inte vi elever betygsätta lärare? Varför är det dem som ska betygsätta oss? Vem ska vi gå till om vi blir orättvist behandlade; om en lärare bara inte VILL ge en ett bättre betyg? Ingen. Och om vi skulle säga detta till lärarna, ja, då skulle de antagligen bli mycket sura och ännu mindre vilja ge oss bra betyg.

I Finland har det visat sig att eleverna har mycket bättre betyg än i Sverige, och vad beror det på? Att det är mer eftertraktat att bli lärare där antagligen, det krävs mer, det är svårare att bli lärare, och dem får antagligen bättre betalt än vad lärarna i Sverige får.

Runt fem-åtta timmar varje dag under ens skoltid, från att man är sex till arton år gammal går man i skolan, och då är det viktigt att skolan är en trygg plats. Lärarna spelar stor roll i detta. Då är det viktigt att dem är välutbildade och duktiga. För det är dem som ska lära oss elever att bli duktiga.

Jag menar inte att alla lärare inte är bra, för det stämmer inte, jag menar bara att när vi elever inte gör bra ifrån oss går det ut över våra betyg men när lärare inte gör bra ifrån sig så verkar det inte som att det går ut över något, alla fall inte vad jag märkt. Detta tycker jag är fel.

Är det någon som håller med mig? Vad tycker ni? Lämna gärna en kommentar!

Indestructible



And I never was smart with love
I let the bad ones in and the good ones go
But I'm gonna love you like I've never been hurt before
I'm gonna love you like
I'm indestructible
Your love is ultra magnetic and it's taking over
This is hardcore
And I'm indestructible


1:a januari 2011

Hej!
Jag har då inte bloggat på ett tag (förutom inlägget innan), men har inte riktigt orkat eftersom det varit juletider och allt. :)

Så, igår var det alltså nyårsafton. Jag var med några kompisar hemma hos en kompis och hade det trevligt; vi kollade på fyrverkerier, smällde egna fyrverkerier, såg på animerade filmer som Shrek: Forever After, Bee Movie och Stuart Little och åt pizza, chips och godis :D Det var väldigt mysigt. Vi vaknade väldigt sent och åt en väldigt sen brunch beroende av pizza ^^ Men ibland är det OK att vara onyttig. Som vid jul, till exempel.

Hur var eran nyårsafton?

Gott nytt år!!

Hej blogg!

Nu är det ett nytt år, 2011 :D (För er som missat det) Ett helt nytt år... Nya val. Nya möjligheter. Nya valmöjligheter. Det känns väldigt skönt faktiskt. Det kommer dessvärre aldrig vara 2010 igen, och det känns lite konstigt. Den sekunden som är nu kommer aldrig komma igen, och minuten kommer aldrig komma igen. Det fick mig att tänka på något. Man måste njuta av livet, för just den här stunden kommer aldrig komma igen. Man ska njuta av varje dag, av varje sekund av sitt liv. För vi har fått gåvan att leva. Inte av Gud kanske, för Honom/Henne tror jag inte på, men vi lever ändå. Och det ska vi verkligen vara glada för.

Så därför, tycker jag att ni ska njuta av det här året (och alla andra år) och göra det bästa av era liv! För man man kanske tycker att någon annan är duktigare än er på något, men och? Någonting kommer de aldrig bli duktigare än dig på; vara dig själv! Detta är småsaker, tänk istället på vad ni har! Ni(vi) bor i Sverige, ett ganska så fredligt land i jämförelse med vissa andra länder, vi har tillräckligt mycket pengar eftersom vi har tillgång till en dator, vi får mat om dagen akanske inte inser vad man har förrns man förlorat det. Man kanske är ledsen över att man tycker att man är ful, llihopa förhoppningsvis och vi har tak över huvudet. Och jag hoppas att alla har familjer. Men det viktigaste är att man har sig själv. Och det kan alla jobba med, och det är nog något man bör jobba med hela livet.

Så istället för att gå runt och avundas andra kan man se vad man själv har och tänka på att alla inte har det lika bra som du. Det finns dem som är svårt sjuka, som inte har familjer och som svälter. Man kan kämpa med att göra det bättre för dem. Kämpa för att dem som inte har det lika bra som en själv ska få det bättre.

Nyrslöfte? Ja, det kanske kan vara just det. Man kan till exempel börja ge 100 kronor i månaden till Unicef, eller någon annan organisation som kämpar för att göra någonting bättre i världen. Något nyårslöfte vet jag inte riktigt om man kan kalla det för, men en god gärning, och en bra start på 2011 skulle det i så fall vara.

Hoppas att ni får en god fortsättning på året och att ni är snälla mot alla, men inte minst, er själva!

Gott nytt år!

RSS 2.0