31 mars 2011

Hej!

Nu har jag precis kommit hem från att ha ätit en jättegod glass med Olivia. Vi tog båda två den nya Daim Pear Dream. Vi åkte hem direkt efter skolan.

Ja, på tal om det. Det kommer inte vara någon skola på tre veckor och två dagar. Ja, ni hörde rätt, tre veckor och två dagar. TRE VECKOR OCH TVÅ DAGAR!!! 23 dagar. 23 DAGAR!!! Det här är ett mirakel. Gud har äntligen hört oss ropa och nu har Han kommit för att ge oss vår välsignelse (eller nåt sånt).

I alla fall så är detta helt underbart. Prao i två veckor och sedan påsklov. Och studiedag imorrn också, och sedan är det studiedag första måndagen efter påsklovet. Ja, ni fattar. Stunder som den här är vad vi brukar kalla ÄNGLABARNENS ÖGONBLICK.  

Vi ska njuta av det så länge det varar. Imorgon är det första april. Våren är på väg och snön ligger kvar på marken. (Bortse från det där sista.) 

Vad jag ska göra nu? Ingen aning faktiskt. Men det viktigaste av allt är att det jag ska göra inte nödvändigtvis måste innehålla ordet plugg.





Daim Pear Dream. :)

//Chleo

Godnatt!

Hej bloggen!

Det blir ett kort Godnatt-inlägg idag bara.

Jag måste tipsa om en jättegod efterrätt som jag åt idag, en slags bärkompott med digestivekex och grädde i som mina föräldrar gjorde som efterrätt efter lunchen. Jag tänkte skriva upp "receptet" på det imorgon. Den är hur enkel som helst att göra, tar fem minuter max. Så håll utkik på bloggen imorrn efter ett underbart efterrättsrecept!

Nu måste jag gå och lägga mig, måste upp tidigt imorrn för skola :(

Godnatt, sov gott!
//Chleo

Earth Hour!

Ni missade väl inte Earth Hour som var från 20.30-21.30 tidigare ikväll? Själv hade jag helt glömt bort det förrns alla i familjen börjar säga att vi ska släcka alla lampor och jag fattar ingenting. Jag tycker att organisationen som håller i Earth Hour har informerat om det väldigt dåligt i år, för jag har inte hört talas om det nån gång. Förra gången såg man reklamskyltar för det överallt, och jag var helt inställd på att släcka alla lampor vid den rätta tiden.

Hur som helst, så är Earth Hour väldigt bra och man borde verkligen ha det oftare. Miljön är så viktig, växthusgaser släpps ut hela tiden att vi inte ens tänker på det så därför är sådana här saker så pass viktiga. Jag undrar hur vissa tänker, de som inte släcker när det är Earth Hour fast de vet att det är det. Som att man inte bryr sig alls? Och när jag ser skräp i havet och på gatorna, hur personer har noll känsla för naturen, ingen medkänsla alls för miljön, hur tänker de? Mår de bra när de ser den skada de ställer till med? Fattar de den skada de själva ställer till med? Hur som helst, ni som gör så borde verkligen skämmas. Ni förstör inte bara för andra, utan för er själva också.

Så därför borde man fortsätta ha sådana här Earth Hour's, för jag tror att folk kanske tänker efter lite mer då, att man faktiskt borde värna om naturen och allt vad den betyder för oss människor och djuren och jorden.

Så, en uppmaning, till er alla, för oss alla, släck på Earth Hour!



Bildkälla: worldviewofglobalwarming.blogspot.com


Saturday!

Hej bloggen!

Kom hem för några timmar sen från att ha varit på stan med en kompis. Vi hittade en galleria med ursnygga kläder! Jag köpte ingenting, men kommer förmodligen gå dit nån gång snart igen och titta på kläderna. Till lunch åt vi goda smörgåsar och till efterrätt en jättegod choklad-kolatårta. Med grädde. Såklart. Supergott!

Nu ska jag och familjen snart sätta på en film, och som det ser ut just nu så blir det antingen Factory Girl eller Cabaret.

Vad ska ni göra denna lördagkväll?
//Chleo

Black Swan

Hej!

Har precis sett Black Swan med en kompis på bio. Den var verkligen otäck. Så kan man beskriva det hela. Psykisk thriller, precis som den beskrevs. Det var mycket läskigt som utspelade sig i huvudkaraktärens hjärna som gjorde att det blev läskigt i det verkliga livet i filmen också. 

Ibland var det svårt att förstå vilka händelser som hände på riktigt (i filmen) och vilka som bara utspelade sig i huvudkaraktärens hjärna, och det var en av de anledningar som gjorde att den blev så läskig. Men man kunde ändå lista ut rätt mycket på slutet.

Det var ändå en rysligt bra film, fast ni som är känsliga bör inte se den. I alla fall inte enligt min mening, för den var verkligen obehaglig. Milt sagt, och jag blundade ändå väldigt mycket, typ på alla obehagliga scener i den.

Jag har velat se den här filmen  länge, ända sedan jag såg trailern i vintras, så det är verkligen kul att ha sett den. Jag måste också passa på att tillägga att Natalie Portman - som vann en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll i den - spelade riktigt bra. Likaså gjorde de andra skådespelarna, som Mila Kunis, Vincent Cassel och Winona Ryder etc.

Men om ni vill se den, var beredda på att det är väldigt starka scener i den.






Vad tyckte ni som sett filmen om den? Bra/dålig? För läskig? Kommentera!

Bildkälla: jjannicadihlen.blogg.se

19 mars 2011

Hello!

Kom hem för någon timme sen och har precis sett ett avsnitt av Hellcats, började se den med min kompis Sadaf innan hon var tvungen att gå hem. Serien var faktiskt rätt så bra. Lite ytlig kanske, men vad man kan man förvänta sig i dagens samhälle :P

Den var spännande iaf och jag ska se nästa avsnitt direkt eftersom jag inte kommer kunna se det när det går på 5:an imorgon, eftersom jag har dans då.

Tidigare idag så var jag och Sadaf i stan och tittade på kläder och fikade. Det var kul! :) Jag åt en mumsig sallad och en jättegod chokladboll :D Mums!



Bildkälla: annasofiekarlsson.sajk.com

För er som är intresserade av att följa serien så går den på söndagar klockan fem över sex på kanal 5.

Hej!

Hej bloggen! 

Nu var det ett tag sedan jag bloggade, för jag var ju i Malta förra veckan och kunde inte blogga där och kom hem på söndagkväll, och har haft plugg HELA veckan... Och idag är det fredag! :D Så det betyder att allt plugg för veckan är avklarat :D Sen kan ju nästa veckas plugg diskuteras också men det behöver vi ju inte ta nu...

I alla fall så var det underbart i Malta, och har en massa bilder därifrån som jag förmodligen lägger upp på bloggen sen :)

//Chleo

Gomorron!

Gomorron bloggen! Sovit gott?

Just nu har jag ont i halsen och valde därför att stanna hemma istället för att gå till skolan de timmarna innan vi åker iväg till Malta. För det är just det, vi ska till Malta idag! :D Det ska bli superkul. Har aldrig vart där, så det blir ett nytt land i min resväska.

Hittade lite bilder från olika bloggar på Malta. När jag kommer hem har jag förmodligen egna! :)



Bildkälla: jaziii.blogg.se



Bildkälla: thetravelworld.com


It's about how hard you can get hit, and keep moving forward.

"Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It is a very mean and nasty place and it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't how hard you hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving forward. How much you can take, and keep moving forward. That's how winning is done. Now, if you know what you're worth, then go out and get what you're worth. But you gotta be willing to take the hit, and not pointing fingers saying you ain't where you are because of him, or her, or anybody. Cowards do that and that ain't you. You're better than that!"

http://www.youtube.com/watch?v=uASVzkrEKgs

6 februari 2011

Hello!

Nu är jag hemma efter att ha varit på stan med mamsen och kollat prao-platser. För jag ska ju praoa snart, eller prya som min mamma kallar det. Så hette det tydligen när hon var barn.

Men nu ska jag om en liten stund sticka iväg till dansen. Och DANSA! hehe. Aja, hoppas att ni får en härlig eftermiddag!

//Chleo

Home, Sweet Home!

Hej! :D

Nu är jag hemma från att ha åkt skidor i en hel vecka i Norge. Det är skönt för man känner sig liksom helt avklarad, asså liksom tränad på ett helt annat sätt nu än förut. Haha, låter konstigt, men det känns som att jag har liksom tränat bra. ^^ Och det var superkul där, men som sagt; "Borta bra, men hemma bäst".

Imorgon börjar skolan igen... Men nu är man ju i alla fall riktigt utvilad så det ska inte bli några problem.

Den här dagen blir nog lite pluggig (hehe) och lite vila.

Vad har ni gjort under sportlovet?
//Chleo

Hejdå Sverige!

Nu åker jag iväg till Norge för att åka skidor där i en vecka. Det kommer därför tyvärr inte bli något bloggande, kanske om jag hittar en dator på hotellet, men annars så ses vi nästa vecka.

Hejdå Sverige! :)

Filmer jag vill se

Efter att ha sett Oscarsgalan i förrgår var det flera filmer jag blev ännu mer sugen på att se nu än förut:

* Winter's Bone
* Black Swan (biopremiär 4/3-2011 i Sverige)
* Inception
* True Grit
* The King's Speech - filmen som vinner Bästa Film på Oscarsgalan måste man ju se (inte för att jag någonsin har gjort det förut, men ändå)
* Burlesque



Bildkälla: blackswanmovie.org


Godmorgon!

Goodmorning! (:

Glömde att skriva om Oscarsgalan igår, såg ni den? Jag satt minsann uppe hela natten från galans start till slut, fast själva galan inte började förrns 02.30. Och den slutade ju inte riktigt 06.20, utan faktiskt 05.45. Hehe. Min brorsa såg med mig på hela fast min kusin somnade rätt tidigt.

Men som sagt så älskar jag ju sådana här galor, bara röda mattan är kul att titta på! :) Det verkade som att rött var årets tema, i alla fall för klänningarna. Både Jennifer Lawrence, Sandra Bullock, Jennifer Hudson och Anne Hathaway hade röda klänningar på sig när de gick röda mattan. (Sedan så bytte ju den sistnämnda klänning under själva galan kanske tio gånger, bör kanske nämnas)

I alla fall så blev jag jätteglad för att Natalie Portman vann bästa kvinnliga huvudroll för Black Swan! Har inte sett den filmen, men vill jättegärna se den och det måste ju betyda att den är bra, eller hur? :)



Vackra Natalie Portman på Oscarsgalan 2011.

Bildkälla: starandstyle.com


RSS 2.0