Boktips: I en klass för sig

Jag har precis läst ut "I en klass för sig" av Curtis Sittenfeld. Boken var 442 sidor lång.

I en klass för sig handlar om Lee, en 14-årig flicka som börjar på en prestigefylld internatskola i Massachusetts, Ault. Att börja på skolan var ett beslut hon fattade själv; hon hade varit fast besluten att det var den här skolan hon ville gå i. Men efter ett tag inser hon att skolan är fylld av attraktiva, rika elever som bara släpper in sina likar i sina gäng. Lee får svårt att hitta sin plats i skolan. Med de andra ungdomarna blir hon som en fläck, någon som inte passar in, någon som är osäker, någon hon inte ens själv känner igen. Hon blir någon hon inte vill vara.

I boken får man följa Lees liv på internatskolan, hur hon försöker hitta sig själv och hur hon är med i olika intriger med människor.

Den är väldigt bra beskriven, varenda liten detalj som en person gör beskrivs, och man kan känna igen sig på många olika sätt i berättelsen. På flera punkter är den sorglig och tragisk, den är verklighetstrogen och man skulle nästan kunna tro att den är baserad på en verklig historia. Nu vet inte jag om den är det, men om den är det så skulle jag inte bli förvånad.

Hur som helst så var den lite långsam och svår att komma in i i början, men när man väl kommer in i boken och ju mer man läser desto mer spännande blir den. Vid flera tillfällen var den väldigt svår att lägga ifrån sig; man ville bara fortsätta läsa.

Av 5 stjärnor får boken 3 1/2 stjärna. Många saker som man ville få reda på i slutet fick man aldrig reda på, och det var lite irriterande.

Annars rekommenderar jag boken till alla 15+!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0